Vatsaystävällinen vegaaninen ja gluteeniton raakapasta, kastike ja paistettua hernetempehiä. Herkkävatsaisena minun pitää olla aina varovainen raakaruoan kanssa koska iso määrä kypsentämättömiä vihanneksia ja kasviksia saattaa tehdä vatsan todella kipeäksi tai aiheuttaa muita vatsavaivoja. Uskallan siis oman kokemukseni perusteella suositella tätä annosta myös ihmisille joilla on ollut vatsahaava, refluxi tai ärtynyt suolisto. Pitää vain muistaa pureskella kaikki vihannekset kunnolla jotta ruoka sulaa paremmin, ja kannattaa välttää liiallista maustamista chilillä, sipulilla ja valkosipulilla.
Kahden hengen annos
Raakapasta
Ainekset:
3 Porkkanaa
1 Kesäkurpitsa
mustapippuria
oliiviöjyä
ripaus kristallisuolaa
Valmistus:
Suikaloi ensin kesäkurpitsa ja porkkanat, säästä myöhemmäksi ne osat mitä ei ole helppo suikaloida.
Itse käytin suikaloimiseen kuorimaveitseä koska en ole vielä saanut ostettua kunnon pastaraastinta, näin suikaleista tulee vähän paksumpia.
Mausta suikaleet kulhossa öljyllä, mustapippurilla ja suolalla oman maun mukaan.
Hernetempe
Ainekset:
2 Pakettia (165g/1pkt) Hernetempe (Myydään mm. K-kaupoissa)
1rkl Valkoviinietikkaa
1rkl Agave siirappia
1-2tl Minttua
2tl Valkopippuria
2rkl Kookosöljyä
Valmistus:
Paloittele tempe noin 1-2cm kokoisiksi kuutioiksi.
Sulata kookosöljyt pannulla ja lisää tempe pannulle.
Paista noin 5min ja sekoita loput aineet pienessä kupissa.
Lisää sekoitus pannulle ja paista vielä noin 10min miedolla lämmöllä.
Jätä viilenemään hetkeksi.
Raakakastike
Ainekset:
Sieniä oman maun mukaan (itse käytän herkku- ja siitakesieniä)
1 Iso punainen paprika tai 2 pientä
1 Iso avokado tai 2 pientä
2 Sellerin vartta
Purkillinen kirsikkatomaatteja
3 Isoa tomaattia tai 4 pientä
Kevätsipulia oman maun mukaan (itse silppusin 2 pientä vartta)
200g Aurinkokuivattuja tomaatteja
Loput kesäkurpitsasta ja porkkanasta
1 Ruukku tuoretta basilikaa
Kourallinen tuoretta korianteria
2 Valkosipulinkynttä
(1-2dl vettä)
mausteet: chili, kumina, salvia, paprika
Valmistus:
Sekoita blenderissä kirsikkatomaatit, tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit öljyineen, puolet basilikasta ja puolikas paprika tai yksi kokonainen. Lisää tarvittaessa 1-2dl vettä.
Pilko kaikki muut ainekset pieniksi paloiksi ja laita isoon kulhoon.
Lisää kulhoon kastike ja survo sekaan valkosipulinkynnet.
Mausta oman maun mukaan chiliä, kuminaa, salviaa ja paprikaa.
Koristeeksi ja lisämaustetta antamaan voit lisätä basilikan, korianterin tai mintunlehtiä annokseen. Bon appetit!
Kommentit
Lähetä kommentti