Jotta saimme lisää säilytystilaa, ostimme Ikeasta harmaan senkin jonka takaosan maalasimme myös harmaaksi, aiemmin se oli lastulevyn värinen eikä olisi sopinut kuin seinää vasten. Senkillä saimme luotua kivan baarikeittiön johon jakkarat olisivat olleet myös mukava lisä, mutta valitettavasti niille ei ollut tilaa. Ostin myös tumman pähkinän värisen hyllyn Ikeasta, maalasin hyllyn kuitenkin valkoiseksi jotta se sopisi paremmin keittiöön ja koko huoneen värimaailmaan. Tiskikaappi on myös sen verran ahdas että ostimme pienen yöpöydän tiskipöydän päätyyn ja siihen pienen kuivaus telineen. Mehustamisesta tulee aina niin paljon tiskiä, että astiat kuivauskaapissa eivät ehdi kuivumaan seuraavaan ruoan laittoon ja tiskaukseen mennessä.
Sitten kun idea oli kasassa niin piti vielä saada kaikki järjestettyä niin että avohyllyille ja pöydille jäi mahdollisimman vähän ruokia ja astioita ym. tavaroita. Nykyään se on kuitenkin paljon helpompaa ja nopeampaa koska olemme siirtyneet enemmän tuoreeseen/raakaruokaan ja kuivaruokaa ei ole juuri ollenkaan. Kokkauskirjat siirsin kokonaan keittiöön jotta niitä tulisi hyödynnettyä enemmän.
Mielestäni keittiö on kodin sydän ja yksi tärkeimmistä huoneista joka kannattaa säilyttää siistinä ja hyvässä järjestyksessä. Siisti keittiö inspiroi myös ruoan laittoa ja itse tehty ruoka on kuitenkin terveellisempää kuin kaupan einekset. Oman kokemukseni mukaan keittiön pystyy säilyttämään helpoiten puhtaana kun siivoaa välittömästi ruoan laiton aikana ja heti sen jälkeen. Kun ruoka on valmis, tiskaa kaiken minkä pystyy heti, pyyhkii pinnat ja heittää roskat roskiin. Sitten voi rentoutua ja keskittyä vain syömiseen. Syömisen jälkeen ei sitten olekaan enää mitään siivottavaa ja on tilaa tiskata loput käytetyt astiat. Ensi kerralla onkin sitten kivempi aloittaa ruoanlaitto kun ei tarvitse siivota ensin :)
Kommentit
Lähetä kommentti